Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: Dlesni!
avtor: Tomo datum: 16.06.2001 20:42
Lep pozdrav vsem skupaj.

Imam en probleem. Kljub rednemu ciscenju zob, mi dlesni krvavijo! Zanima me kako bi se dalo to pozdraviti!

Hvala lepa za odgovor!

Tomo
 
odgovor: Dlesni!
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 17.06.2001 23:19
Spoštovano g. Tomo!
Sklepam,da so težave z dlesnijo kronične.Vnetje obrobne dlesni je običajno vzrok krvavitve. Poskusite z naslednjo metodo umivanja zob: uporabite srednje trdo ščetko) umivajte zobe s krožnimi gibi - pritisnite od rdečega (dlesni) proti belemu(zobje) ter rahlo nazaj. Na ta način skrtačite zunanje površine vseh zob(ob tem drgnete tudi dlesni). Nato preidete na notranjo stran zob in jo skrtačite z napičnimi gibi od rdečega proti belemu. Potem še grizne površine z gibi naprej-nazaj. Na koncu usta dobro sperite z veliko vode. Uporabljajte zobno pasto z zelišči (Aronal,Parodontax,Herbal..). Pričekovati je, de bo še nakaj dni močneje krvavelo in da bo dlesen rahlo boleča pri ščetkanju.Potem bi se moralo stanje občutno izboljšati. Po večernjem umivanju je koristno s prstom masirati dlesni(s krožnimi gibi dlesen pritiskamo proti zobem).Ne pozabite vsake 3 mesece zamenjati zobno ščetko(stara ščetka je vir bakterij)!Kar se tiče prehrane koristi uživanje svežega sadja in zelenjave.Krvavitev iz dlesni je lahko posledica nekaterih krvnih boletni,hormonskih motenj,sladkorne bolezni,pomanjkanja vitamina C...).V primeru,da se stanje dlesni občutno ne izboljša po 3-4 tednih, Vam predlagam,da se oglasite pri svojemu zobozdravniku. Želim Vam dobro zdravje! V upanju,da sem Vam z nasvetom pomagal,Vas lepo pozdravljam, mag.Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads