Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: beli zobje
avtor: anonimno datum: 17.06.2001 08:49
Dober dan! Kako naj pridem do belih zob? Vsak dan si 2x umivam zobe... zjutraj in zvecer. Vcasih tudi vzamem cigumi orbit white ali katerikoli drugi, ki naj bi pomagal beliti zobe. Toda ucinka ni!!! Ne kadim ne in tudi kavo pijem samo 1x tedensko.
Ali je problem v hrani, ker prevec jem... 6 obrokov na dan!
Prosim za pomoc, kako priti do belih zob. Hvala
 
odgovor: beli zobje
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 18.06.2001 15:20
Spoštovani!
Pobarvanost zob je lahko površinska(obloge in pigmenti iz tobačnega dima,kave,čaja,nekaterih zdravil,hrane) in notranja (nastane v obdobju formiranja zob). Sklepam, da pri Vas gre za željo po spremembi (belanju)notranje barve zob.Obstajajo postopki za belanje zob s katerimi Vas bo seznanil Vaš zobozdravnik in jih tudi opravil. Predhodno je potrebno ugotoviti, če v Vašem primeru obstaja indikacija za takšen poseg (glavni pogoj je v celoti sanirano zobovje). Rezultati so običajno zadovoljivi, niso pa trajni! Sami ne poskušajte s kemikalijami beliti zobe.Lahko trajno poškodujete zobno sklenino.
V upanju, da Vam je odgovor koristil, Vas lepo pozdravljam,
Mag. Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.029s] Ads