Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: kila pri novorojenčku, nujno!!!
avtor: romana datum: 16.01.2002 10:30
pri enomesečnem dečku so v posvetovalnici ugotovili dimeljsko kilo. Deček je v zadnjem tednu začel jokati več kot običajno, tudi bruha več, kar se prej ni dogajalo. Svetovali so mi, naj kilo skušam potisniti nazaj, vendar to vedno ni mogoče, pri naslednjem previjanju pa to lahko naredim. Hkrati se kila vedno izboči nazaj. Zanima me torej, kdaj k zdravniku in kako je z operacijo pri tako majhnem otroku.
 
odgovor: kila pri novorojenčku, nujno!!!
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 25.01.2002 11:04
Spoštovani!
Če je le mogoče z operacijo počakamo do enega leta starosti, saj so tkiva pri manjših otrocih še "nezrela" in kila se v večjem odstotku ponovi. V kolikor se kila zelo pogosto vklešča in je ne uspete vrniti nazaj v trebušno votlino morate takoj k zdravniku. Črevo v kilni vreči namreč lahko po nekaj urah vkleščenja odmre (zaradi slabe prekrvavitve).
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.034s] Ads