Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: pretesna kožica
avtor: anonimno datum: 24.01.2002 23:45
Prekoračil sem že 30, imam družino, dva otroka, z ženi nimava težav v seksualnem življenju. Imam pa problem s pretesno kožico na spolnem udu, ki sem ga nekako odrinil in jemljem zadevo pač takšno kot je. Ko sem pokukal na ta forum in prebral podobne zgodbe me je to vzpodbudilo k vprašanjem. Kožica na mojem spolnem udu je tako tesna, da jo med erekcijo zelo težko potegnem preko glavice, če pa se to zgodi, me boli (zadrgne glavico) in je ni mogoče potegniti nazaj preko glavice. Zato se temu izgibam in občujem s kožico preko glavice. S higieno nimam težav, tudi z ejakulacijo ne. vendar občujem s kožico preko glavice, kar verjetno ni apravo (nimam izkušenj). V otroštvu se niso odločili za operacijo, ker bi naj šla zadeva z vajami na boljše, kar se ni zgodilo. Nekje pri 18 sem ponovno obiskal zdravnika, saj se mi je večkrat primerilo, da se mi je pri občevanju kožica potegnila preko glavice, pa je zaradi erekcije nisem mogel potegniti nazaj in me je pošteno bolelo. Zaradi odnosa zdravnika in na prigovarjanje staršev se tudi tedaj nisem odločil za operacijo. Zanima me vaše mnenje o tem, ali je še smiselno in zdravstevno primerno in če je - kje ter kako bi bilo mogoče sedaj opraviti ta poseg? Kako dolgo traja okrevanje - kako bi to vplivalo na moje seksualno življenje?
Pri mojih dveh fantih (otrocih) sva opazila enak problem, vendar sva zaradi moje pozornosti z ženo reagirala zelo zgodaj, pri obeh so zdravniki že nekje pri treh letih odlepili zaraščeno kožico, ki ni šla čisto preko glavice. Opažam, da pri starejšem sinu (sedaj bo star 7) kožica še vedno ne gre čisto preko glavice (še vedno je prilepljena na spodnjem robu glavice).
Prosim za odgovor. Hvala in lep pozdrav!
 
odgovor: pretesna kožica
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 25.01.2002 16:36
Spoštovani!
V kolikor bi imel sam podobne težave bi se nedvomno odločil za operacijo. Poseg ni zahteven, opravi se lahko ambulantno.
Svetujem, da obiščete urologa in se z njim pogovorite. Sina je potrebno podučiti, da si vsakodnevno ob umivanju potegne kožico čez glavico in najverjetneje operacija ne bo potrebna.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.04s] Ads