Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Ostalo
vprašanje: Hernija in povečana žila
avtor: anonimno datum: 30.01.2002 23:14
Pozdravljeni!
Star sem 23 let in z zdravjem na splosno nimam posebnih tezav, razen preponske kile, ki je kot sem slisal pogostejsa pri starejsih ljudeh. Zanima me, ce je operacija zahtevna in sploh potrebna, in ali je možno, da se kdaj popravi.
Vprasanje pa imam tudi glede (predvidevam, da glavne) žile v penisu. Vem, da so izbočene žile na tem področju normalen pojav, vendar se je pri meni pojavila šele po poškodbi (pri oralnem odnosu - z zobom). Nekaj dni sem na mestu poškodbe čutil močnejšo bolečino in opazil povečanje žile. Potem je bolečina izginila, žila pa je ostala povečana. Od tega je ca. 2 meseca. Zanima me, ce se bo zmanjsala in ce se ne, ali je lahko kaj narobe?
Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.
 
odgovor: Hernija in povečana žila
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 31.01.2002 10:05
Spoštovani!
V kolikor ste brez težav operacija preponske kile ni potrebna.
Predvidevam, da je prišlo do manjšega vnetja povrhnje vene na penisu, kar je bilo posledica poškodbe in okužbe. Žila se bo zmanjšala in ni razloga za skrb v kolikor nimate bolečin v penisu oz. niste opazili rdečine.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.013s] Ads