Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: brez zoba
avtor: bojan datum: 05.02.2002 20:34
Imam vprašanje za vas. In sicer star sem 21 let in na levi strani zgoraj sem brez petice (brez korenine), zanima me, kaj bi se dalo narediti, da ne bi brusili sosednjih zob. Slišal sem da obstaja metoda, ki ti posmezen umeten zob pričvrsti na kost ali nekaj podobnega. In pa zanima me še približna cena postopka. Hvala že vnaprej,v upanju za odgovor!
 
odgovor: brez zoba
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 06.02.2002 21:30
Spoštovani gospod Bojan!
Če se želimo izogniti brušenju zdravih zob, je dobra in sodobna rešitev nadomestitev manjkajočega zoba s titanovim implantatom, kateri se vsadi v kost. Približno 6 mesecev po operaciji se vsadek (implantat) utrdi v kost ter se na njega namesti zobna krona,običajno iz porcelana. Trajnost implantata je različna in je v poprečju 7 let(različni avtorji navajajo različne podatke). Namreč, kost reagira na implantat kot na tujek. Implantati niso indicirani pri nekaterih krvnih boleznih, boleznih imunskega sistema, sladkorni bolezni, tumorjih...Svetujem Vam pregled pri maksilofacialnem ali oralnem kirurgu od katerega boste dobili vse relevantne informacije. Storitev je samoplačniška. Cena je, med drugim, odvisna o vrsti implantata in načinu protetične oskrbe.
Lep pozdrav, mag. Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads