Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Bolečina v križu

3.3. Kdaj potrebujete kirurško zdravljenje?

Večina bolečin v križu se pozdravi brez kirurškega zdravljenja. Z operacijo je najpogosteje treba odstraniti zdrsnjeno medvretenčno ploščico, ki s pritiskanjem na živce povzroča bolečine, v križu ali nogah.

Kirurško zdravljenje bo redko potrebno pri večjem premiku telesa vretenca naprej, pa še to le v primeru, če so bolečine močne in stalne, če ne pojenjajo po običajnem zdravljenju, in če se kažejo izraziti znaki okvare živcev. Z operacijo zatrdijo oboleli del hrbtenice in razbremenijo živčne korenine.

Tako zdravljenje bo na mestu tudi pri hudih in trajajočih težavah zaradi zožitve hrbteničnega kanala, ki ga povzročajo nekatere kostne in druge strukture. Take štrleče kostne izrastke odstranijo z operacijo.

prejšnja stran naslednja stran
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads