Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Juvenilni idiopatični artritis - mladostni artritis

3. Postavitev diagnoze

Diagnozo JIA postavljamo klinično, to pomeni s pregledom otroka in s spremljanjem poteka bolezni. V skladu z merili lahko postavimo diagnozo šele po najmanj 6 tednih trajanja bolezni, pred tem pa je potrebno izključiti vse ostale vzroke vnetja sklepov (npr. okužbe sklepov, mehanske poškodbe gibal, maligne bolezni). Pomembno je poudariti, da noben laboratorijski test ni značilen za JIA, tako da samo na podlagi laboratorijskih preiskav ne moremo postaviti diagnoze. Revmatoidni faktor, ki je prisoten pri 80% odraslih bolnikov z revmatoidnim artritisom, je pri večini otrok z JIA negativen. Laboratorijski testi in različne slikovne radiološke preiskave (rentgensko slikanje, ultrazvok, računalniška tomografija, magnetna resonanca) so nam v pomoč pri postavljanju diagnoze, pomembne pa so tudi za spremljanje bolezni ter natančno klasifikacijo.

prejšnja stran naslednja stran
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.003s] Ads