Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Juvenilni idiopatični artritis - mladostni artritis

6. Fizikalno zdravljenje in rehabilitacija

Fizikalno zdravljenje in rehabilitacija sta izredno pomembni za ohranjanje gibljivosti sklepov ter splošne zmogljivosti otrok. Med hospitalizacijo vse otroke z JIA, oziroma njihove starše, seznanimo z najustreznejšimi metodami fizikalnega zdravljenja. Bistveno je, da redno vadbo po odhodu iz bolnišnice ne prekinejo in z njo nadaljujejo tudi doma. V Sloveniji za otroke s težje potekajočimi revmatičnimi obolenji vsako leto organiziramo tudi 14-dnevno rehabilitacijo v zdravilišču, kjer se lahko še dodatno naučijo različnih metod fizikalnega zdravljenja.
Od fizičnih aktivnosti otrokom v umirjeni fazi bolezni svetujemo ukvarjanje s športi, ki dodatno ne obremenjujejo sklepov, predvsem so to plavanje, kolesarjenje in ples. Odsvetujemo športe, ki močno obremenjujejo sklepe, kot so npr. teki, skoki ali športi, kjer prihaja do fizičnih kontaktov (nogomet, košarka).

prejšnja stran naslednja stran
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.006s] Ads