Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Kronična venska insuficienca
pripravila Andreja Cokan, dr. med.

Kronična venska insuficienca (popuščanje) je pogost medicinski problem zaradi velike obolevnosti in smrtnosti. Je kronična bolezen, ki jo lahko uspešno zdravimo predvsem s spremembami v načinu življenja. Vzrok te bolezni je razvoj venske hipertenzije, ki vodi v kronično vensko insuficienco in razjede. Venska hipertenzija nastane zaradi ovir v venskem pretoku, okvare venskih zaklopk in/ali okvare "venske črpalke". Posledica je obrnjen pretok krvi, ki teče nepravilno iz globokega sistema v povrhnji, kar povzroča vnetja, občasno odmrtje tkiva in slabšo preskrbo tkiva s kisikom. To vodi v podkožni fibrozirajoči panikulitis, ki še nadalje ovira limfatični in venski pretok.

lektoriranje Marija Osvald Novak, prof.

 

prejšnja stran naslednja stran
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads