Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Izbitje zoba
pripravil mag. Nenad Mehle, dr.stom.

Ne glede na vrsto poškodbe zob in ustne votline je nujno takoj poiskati zobozdravnika, ki bo nudil prvo pomoč in naredil vse potrebno za preprečitev poznejših zapletov. Evidentiral bo vse relevantne podatke o poškodbi, kar je pogosto pomembno pri morebitnem uveljavljanju odškodnine.

Pri izbitju zoba se priporoča naslednji postopek: izbiti zob umiti z curkom mrzle vode (brez drgnjenja!) in ga dati v kozarec z vodo ali mokro gazo (robček) ter čim prej obiskati stomatologa. Koristno bi bilo dati zob v vodo, v kateri smo raztopili sol (v 2 dcl vode 1 žlička soli). Zobozdravnik bo pregledal ustno votlino, pripravil kost in zob za replantacijo in na koncu imobiliziral nazaj vstavljen zob. Uspeh posega je predvsem odvisen od časa ki je pretekel od poškodbe do replantacije. Optimalen čas je do 1 ure, zadovoljiv do 2 uri.

prejšnja stran naslednja stran
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.003s] Ads