Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Premagovanje težav po kirurškem posegu v ustih
pripravil mag. Nenad Mehle, dr.stom.

Zaradi opravljenega kirurškega posega v ustni votlini in lokalne anestezije se lahko pojavijo določeni problemi in težave na dan posega in še nekaj nadaljnjih dni.

Po končanem posegu se v usta vstavi tampon , katerega je potrebno po 15-20 minutah izpljuniti.

Na dan posega ustne votline ne izpirati, da se ne izplavi krvni strdek in s tem povzroči morebitne krvavitve in ter težje celjenje rane.

Po anesteziji ni občutka za bolečino in toploto še približno dve uri. Po tem času se lahko pojavi bolj ali manj izražena bolečina. Zato je treba vzeti sredstvo za zmanjševanje bolečine, odsvetujemo pa jemanje Aspirina ali Andola.

Pogosto se pojavi oteklina. Doma je treba pričeti čim prej polagati hladne obkladke na zunanji predel obraza, kjer je bil opravljen poseg.

Potrebna je vestna skrb za redno higieno zobovja in ustne votline. Dan po posegu je potrebno začeti previdno čistiti zobe z zobno ščetko. Pri tem je potrebno paziti, da se ne drgne po rani.

Če se pojavijo težave kot so krvavitev, povišana telesna temperatura, naraščajoča oteklina, ki ne mine po treh dneh, kljuvajoča bolečina se je potrebno ponovno oglasiti v ordinaciji.

prejšnja stran naslednja stran
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.003s] Ads